Bonito Walks
From Quinta to Quinta in Central Portugal: Hike and Explore the Self-Sufficient Lifestyle

Lokale omgeving

Centraal Portugal is een prachtig gebied met een rijke geschiedenis en een levendige lokale cultuur. Het is een regio van rustige en schilderachtige dorpjes, uitgestrekte groene valleien, glooiende heuvels en majestueuze bergen. De regio staat bekend om zijn traditionele Xisto-dorpen, die volledig zijn gebouwd van leisteen, een lokale steensoort. Deze dorpen zijn een bezoekje waard vanwege hun unieke architectuur en sfeer.
Wat betreft de Portugese boeren en gezinnen die een zelfvoorzienend leven zijn gestart, is dit een opkomend fenomeen in Portugal en met name in de regio Centraal Portugal. Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun eigen groenten en fruit te verbouwen en te leven van wat het land te bieden heeft. Dit heeft geleid tot een levendige gemeenschap van mensen die zich richten op duurzaamheid, natuurbehoud en een gezonde levensstijl.


Lokale en Hippiemartkjes

De lokale en hippie-markten in Centraal Portugal staan bekend om hun boho-vibes en unieke sfeer. Naast de vele handgemaakte producten, zoals kleding, keramiek en houtsnijwerk, vind je hier ook een groot aanbod aan kleurrijke sieraden. 
Op deze markten vind je ook een verscheidenheid aan heerlijk eten, waaronder vegetarische en veganistische opties. Hierbij kun je denken aan zelfgemaakte hummus, quinoa-salades en vers fruit en groenten van lokale boeren.
De lokale bevolking en nieuwe bewoners van de omgeving komen hier samen om te genieten van de gezellige sfeer en om te winkelen voor unieke en handgemaakte producten. De markten zijn vaak gelegen in prachtige omgevingen, zoals in de schaduw van bomen of langs de oever van een rivier, waardoor het een heerlijke plek is om te ontspannen en te genieten van de lokale cultuur.
Kortom, als je op zoek bent naar een authentieke en gezellige ervaring in Centraal Portugal, dan zijn de lokale en hippie-markten zeker een bezoekje waard!

De marktjes (erg gezellig!) worden gehouden in het weekend. Indien het mogelijk is, zullen wij dit zeker combineren met de wandelreis en/of aanbieden om julie hier naar toe te brengen. De marktjes zijn er niet elk weekend dus dit is niet gegarandeerd. Wel zij er regelmatig andere evenementen.