Bonito Walks
From Quinta to Quinta in Central Portugal: Hike and Explore the Self-Sufficient Lifestyle

Wie zijn wij


Bonitowalks is ontstaan uit de prachtige bergwandelingen en een gedeelde passie die gelijkgestemden bijeenbracht. Deze ervaringen waren zo waardevol dat ze graag werden gedeeld met anderen. Niet alleen om geweldige vakanties te bieden, maar ook om inspiratie te delen voor een frisse kijk op het leven.


Lieke

Samen met mijn hond ben ik in juli 2021 richting Portugal vertrokken. Een aantal maanden voor vertrek heb ik eerst nog hard geklust aan mijn camperbus. Met deze camperbus heb ik dus altijd mijn huis bij me! Daardoor heb ik heel gemakkelijk vele mooie plekken mogen ontdekken in Portugal. Om uiteindelijk te landen in Centraal Portugal. Hier vind ik de natuur, de vriendelijke Portugese cultuur en een multi culturele gemeenschapsleven in één, perfect voor mij! Altijd heb ik erg veel van wandelen gehouden en al mooie wandelingen op verschillende plekken op de wereld (Peru, Nepal, Sri Lanka, Brazilië..) mogen maken. Hier in centraal Portugal, ontdek ik telkens weer mooie nieuwe wandelpaden. De Xisto wandelroute is dan ook één van mijn favorieten, ook kom ik heel graag in het Serra Da Estrela berggebied. Mijn hond neem ik natuurlijk altijd mee en als het aan hem zou liggen, doen we elke dag een wandeltocht van 10 uur! Zo gek op wandelen is Loet! Dat maakt het voor mij natuurlijk extra gezellig als ik zie hoeveel plezier mijn hond heeft tijdens de wandeltochten. Naast wandelen houd ik van dansen, lezen, koken en creatieve dingen maken, zowel knutselen als het maken van theater. Mijn achtergrond op werkgebied is dramatherapie, wat inhoudt dat ik theater als middel gebruik voor de therapie. Ook heb ik regelmatig theaterlessen gegeven aan kinderen op scholen in Amsterdam en doe ik dit nu ook weer op kleine school/onderwijs initiatieven hier in in de omgeving. Als therapeut werk ik nog online met volwassenen en richt ik mij hier in de omgeving op kinderen. Zo bied ik hier in het gebied kinderkampen aan wat gericht is op theater. Ook kom ik graag op de zogenoemde 'hippie marktjes' hier waar ik de kinderen schmink en workshops aanbied. Kortom ik houd graag van ondernemen en leuke dingen doen en het delen van mooi ervaringen, daar past het begeleiden van Bonitowalks heel erg goed bij. 

Bonitowalks is voor mij een fijne combinatie van een mooie wandeltocht en het delen van een andere manier van leven. Zelf ben ik heel bewust meer de rust gaan op zoeken,  weer terug naar een minder gehaast en simpeler leven. Dit deel ik graag, samen met mijn enthousiasme en liefde voor dit prachtige wandelgebied, met jullie!


Tobias

Hello there, I'm Tobias. From Germany. Together with my wife Alice and our little Li-an, we call the picturesque village of Cerdeira our home. My piece of land, where my caravan sits with a breathtaking view of the mountains, is my refuge of peace and greenery.
With love, I've planted trees, cultivated a lush vegetable garden, and even built my own little cabin. Now, I'm excited to share my passion for this beautiful place with all of you. As your guide, I am ready to lead you on unforgettable adventures and unveil the hidden gems of this region.
Throughout the week, you'll also have the chance to meet my wife Alice, showcasing her culinary skills with delightful lunches. I can't wait to explore this special place together with you all and immerse ourselves in the natural beauty that Central Portugal has to offer. See you soon!

Mirte 

Van jongs af aan was ik altijd buiten te vinden; bomenklimmend, rennend door het fluitenkruid, rollend van de berg, het liefst met al mijn vrienden uit de buurt.
Nu lijkt het alsof ik hetzelfde doe, maar dan een beetje anders!
Na een paar grote reizen naar verre continenten reis ik sinds een paar jaar langs verschillende (natuur)gebieden en communities in Spanje en Portugal om te werken als massagetherapeut en/ of als  vrijwilliger in de permacultuur.
Zo’n 2 jaar geleden kocht ik mijn bus om dit avontuur voort te zetten en met mijn huis op wielen kwam ik terecht in de serra de estrela. Hier ben ik een jaar lang gebleven door alle fijne mensen (die mijn vrienden werden:), de schitterende natuur en voor mijn werk bij een alternatief schoolproject.
Momenteel woon ik in een community vlakbij Setúbal om mij verder te ontwikkelen op dansgebied en blijf ik regelmatig de geliefde serra de estrela bezoeken.
Ik ben ontzettend enthousiast over Bonitowalks, het combineert mijn liefde voor natuur, reizen en mensen en doet beroep op mijn verleden als (reis)gids- werk wat ik altijd met veel plezier heb gedaan. Ik kijk ernaar uit dat samen met jullie door de serra te wandelen.
Liefs Mirte