Bonito Walks
From Quinta to Quinta in Central Portugal: Hike and Explore the Self-Sufficient Lifestyle

Wandeltochten

De wandeltocht die wij nu aanbieden is een prachtige tocht door de bergen van centraal Portugal. We volgen een traditionele Xisto route, waar deze omgeving om bekend staat.
Het is een wandelreis van 8 dagen, 7 overnachtingen (inclusief aankomst en vertrek, de wandeltocht zelf is 6 dagen). Het is geschikt voor beginners en voor ervaren wandelaars. De route is 85 km. Wij vinden het belangrijk dat er ook tijd is voor ontspanning en het kunnen ontdekken van de mogelijkheden bij de rustplek.


--->  DAG 1 We zullen jullie ophalen met ons eigen busje in Porto (meer info volgt hierover na boeking), om vervolgens met de bus naar Centraal Portugal te rijden. Onze eerste stop is bij een heerlijke Quinta vlakbij het dorpje Fajao. Hier zullen we rustig aankomen, genieten van een gezamenlijk diner en rustig kennis kunnen maken met elkaar.


 

--->  DAG 2 De volgende ochtend zullen we starten met de wandeltocht. De wandeling start in het dorpje Fajao waar we gelijk een mooie stop maken bij een heerlijk rivierstrandje. Kenmerkelijk voor deze omgeving zijn deze mooie goed onderhouden rivierstrandjes.

 

---> DAG 3 Vervolgens gaan we via Teixeira naar de prachtige watervallen Fraga da Pena. Na deze prachtige stop lopen we nog eventjes door via het dorpje Benfeita tot het dorpje Dreia. ---> DAG 4 De volgende dag lopen we vanuit Dreia via de prachtige bergen, door naar Barril do alva, weer naar een heerlijk rivierstrand. Daar zullen wij uitgebreid lunchen waarbij we gebruik maken van de openbare bbq mogelijkheid. Vervolgens zullen wij lopen naar het gezellige dorpje Coja, waar je heerlijk op een terrasje kan zitten. Op een afgesproken tijdstip zullen we jullie vervolgens met busje naar de afgesproken Quinta brengen.


---> DAG 5 We starten onze dag bij een dichtstbijzijnd dorpje en lopen door naar het prachtige Romeinenstadje Avô. Om vervolgens verder door te lopen naar de Quinta vlakbij Santa Ovaia waar we de nacht zullen doorbrengen (dag 5) .---> DAG 6 / DAG 7 Nu zullen we de wandelreis vervolgen in het mooie grootste berggebied van Portugal, de Serra Estrella. We zullen met ons busje daar naar toe gaan en zullen nog twee dagen een mooie wandeling maken. Onder andere om een mooie klim-achtige tocht te maken bij Lapa dos Dinheiros (dag 6) en de Romeinse route ponta Romana (dag 7) te bewandelen. 


---> DAG 8 De laatste dag eindigen we met een gezamenlijk ontbijt en zullen we jullie weer terug naar Porto brengen. 
Klik hier voor onze prijzen en data of druk hieronder op boeken als je beslist hebt om mee te gaan!


Boeken


Extra info 

  • In de avond zijn er verschillende mogelijkheden, samen gezellig zitten bij het kampvuur, of jezelf even terugtrekken met een goed boek. 
  • Sommige maaltijden worden verzorgd door de Quinta's, of zullen wij zorgen voor tips voor goede restaurantjes in de buurt waar we je eventueel ook naar toe kunnen brengen en ophalen. 
  • Regelmatig zullen wij samen eten, de ontbijtjes worden altijd verzorgd bij de Quinta's. Een aantal keer verzorgen wij de lunch op een mooie buitenplek tijdens de wandelroute en ook zullen we een aantal keer lunchen in een Portugees restaurantje.
  • Er is genoeg vrije tijd, wij zijn altijd bereid om leuke suggesties te geven over wat je zou kunnen ondernemen. Indien er een evenement is of marktje bieden wij de mogelijkheid aan om met ons daarnaartoe te gaan, dit is geheel vrijblijvend.